Uksakan makumatkat maailmalle

Café Uksakka vie makumatkalle maailman ääriin – kerran kuussa koko kesän ajan

Vaivaako kaukokaipuu? Ehkä kahden kokeilunhaluisen, matkustelua ja ruoanlaittoa rakastavan keittäjän ideoima makumatka maailmalle piristää ja lievittää matkakuumetta. Kesän aikana ollaan matkustettu Aasiaan, Välimerelle, Meksikoon ja seuraavana on vuorossa Italia, jonne matkataan perjantaina 23.10 klo: 15 – 18. Ota siis suunta Luostolle, ja anna Café Uksakan tyttärien viedä sinut ja seurueesi maistelemaan Saapasmaan makuja lappilaisella twistillä. UKSAKKA GOES ITALY

Kokeilunhalua lappilaisella twistillä

Lapin ruokakulttuuri nojaa perinteisiin ja arvostettuihin luonnonantimiin, ja siksipä maailman ruokakulttuurit lennähtävätkin Uksakan tarjoiluvadeille pienellä lappilaisella twistillä ja eri satokausien luonnonantimet huomioiden. Alkukesän buffet-pöydästä löytyy tuoreiden kasvisten lisäksi mm. korvasieniä, nokkosta ja raparperiä. Oman tilan poronliha on jokaisen makumatkan kulmakivi ja taipuu kokeilunhaluisten keittäjien käsissä moneksi.

Makumatkojen kohteet ja teemat on suunniteltu asiakkaiden toiveita herkällä korvalla kuunnellen. Pienellä some-kyselyllä Uksakan tytöt keräsivät ideoita tämän kesän makumatkakohteiksi. Takataskuun jäi vielä monta hyvää ehdotusta, joten makumatkat saanevat jatkoa seuraavinakin kesinä.

Ensimmäisenä vuorossa Aasia

Ensimmäinen makumatka suuntautuu Aasian mantereelle ja se tehdään lauantaina 12.6. Tarjolla on muun muassa kaskinauriskeittoa aasialaiseen tapaan inkiväärillä maustettuna, savusiikasushia ja Poroa Szechuan-kastikkeessa. Aasian jälkeen matkustetaan heinäkuussa Meksikoon tex mexin siivin, ja elokuussa matka suuntautuu Välimerelle Kreikkaan sekä Turkkiin. Syyskuussa maistellaan ihania pastoja, pitsoja sekä muita Saapasmaan herkkuja. Buffet-pöydästä löytyy aina myös jälkiruokaherkut ja lisähintaan tarjolla on teemaan sopiva drinkkierikoisuus.

Makumatka huipentuu loka-marraskuussa Jaakkolan Porotilan kotaravintolaan, missä tarjoillaan uuden teuraskauden poroherkkuja laidasta laitaan elävän tulen loisteessa. Silloin tarjoilupöytään loihditaan herkkuja niin savulihasta, sisäelimistä kuin verestäkin. Makuelämystä tilan emäntä ryydittää elämänmakuisilla tarinoilla ja mouhtikkaalla joiulla.  

KESÄKUU / Uksakka goes Aasia LA 12.6 klo: 12.00 – 15.00

HEINÄKUU / Uksakka goes Tex Mex, la 24.7 klo: 12 – 15.00

ELOKUU / Uksakka goes Välimeri, ajankohta tarkentuu myöhemmin

SYYSKUU / Uksakka goes Italia PE 23.10 klo: 15.00 – 18.00

MARRASKUU / Uksakka goes Jaakkolan porotila, ajankohta tarkentuu myöhemmin.